BURGER KING® EEN SUCCESVOL CONCEPT

Burger King® is al ruim 50 jaar een van de succesvolste Quick-Service restaurantondernemingen ter wereld.

Het grote succes van Burger King® is gebaseerd op een overtuigend concept: Burger King® serveert kwalitatief hoogwaardige producten, bereid uit de beste ingrediënten in een schone en aantrekkelijke omgeving.

Betaalbaar, snel en ongecompliceerd.

DE UITVINDERS VAN DE WHOPPER®

In 1954 openden Jim McLamore en David Edgerton hun eerste Burger King® restaurant in Miami, Florida.

Drie jaar later ontwikkelen ze de Whopper®, een hamburger die zó goed smaakt dat de klanten er steeds voor terug blijven komen.

Het nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje door de streek en al snel moesten er nieuwe restaurants geopend worden om aan de vraag te voldoen.

Nu, ruim 50 jaar na de uitvinding van de Whopper®, heeft Burger King® meer dan 11.000 vestigingen over de hele wereld.

OVERAL TER WERELD THUIS

Wat begon met een klein restaurantje dat kwaliteit en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel had, is in ruim 50 jaar uitgegroeid tot een succesvolle keten met meer dan 11.000 Burger King® restaurants in meer dan 65 landen.

In 1981 wordt ook in Nederland de eerste Burger King® geopend op de Lijnbaan in Rotterdam. Inmiddels zijn er in Nederland meer dan 50 restaurants.